Над 30 клуба от Благоевград се включиха в „Спортен маратон 2020“

В “Спортен маратон 2020” Община Благоевград представи спортните клубове регистрирани на територията на града.

На площад “Македония” своите постижения, медали и отличия показаха над 30 клуба, практикуващи различни спортове. Програмата включваше демонстрации по тенис на маса, баскетбол, спортна гимнастика, таекуон-до, шахмат, спортна стрелба, лека атлетика, футбол и бейзбол. С много умения и хъс младите надежди на Благоевград показаха на малки и големи събрали се на площада, че спортът може да е както забавление, така и начин на живот.

Със сложни гимнастически съчетания, малките гимнастици от ГСК „Пирин 2011“ дадоха старт на днешния спортен празник. След тях на сцената излязоха ансамбълът по артистично плуване на ПК “Пирин”, спечелили бронзови отличия на Държавното отборно първенство; девойките на ФК “Спортика” до 15 г., които спечелиха турнира „Мистрал Къп“ и Баскетболен клуб „Евробаскет“ сребърни медалисти при юноши младша възраст.

Бижуто в програмата несъмнено бяха малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика „Пирин“, които изпълниха сцената с много грация и красота.

Великолепна бе и демонстрацията на възпитаниците на гимнастически клуб „Любчо Солачки“, носещ името на основателя на спортната гимнастика в Благоевград. Сила и спортен хъс на сцената демонстрираха и младите надежди от Боксов клуб „Пирин“.
С невероятни танцови умения, за настроението на площада се погрижиха талантливите момичета и момчета от “Дежа вю“ и Клуб по спортни танци „Импулс“.Своите медали, купи и отличия представиха и „Шах клуб Виктори Благоевград“, Спортен клуб по стрелба „Пирин”, Спортен клуб „Спортика“, „Клуб по спортни танци Импулс – Благоевград”, ГСК “Пирин“, Таекуон-до клуб „Фолкън”, Кикбокс клуб „Скаптопара”, Спортен Клуб по тенис на маса „Пирин Благоевград“, Плувен клуб “Пирин”, Спортен клуб “GD Sport” и Спортен клуб по карате “Цанев”.

Представителите на АК “Диамо” и Клуб по мотокрос “Еър макс рейсинг” не можаха да демонстрират уменията си поради липсата на достатъчно пространство, но призоваха любителите на високите скорости и адреналина да ги подкрепят на предстоящото състезание по Мотокрос, което се провежда ежегодно на пистата в с. Зелен дол (20.09.2020 г.).

Събитието завърши със “Зумба маратон 2020“. Пред погледа на стотици благоевградчани, лицензирани инструктори показаха красотата и значимостта на този полезен и атрактивен спорт.Публиката бързо бе увлечена от магията на танците и малки и големи се включиха в зумба маратона. Невиждано забавление и много танци радваха благоевградчани и гости на града близо 2 часа.

Pin It

Публикувай мнение