16 двойки честваха своите „златни” и „сребърни сватби” в Сандански

Под егидата на кмета на община Сандански Андон Тотев 16 двойки със своите семейства, сключили бракове през 1963 г. и 1988 г. честваха своите 50 и 25 годишнини. Изключителната организация и тържественост на събитието впечатлиха семействата, които бяха посрещнати с козуначена пита с течен шоколад за сладък и дълъг живот.

Всички гости имаха възможност да се насладят на празничната програма, която започна с Младежкия духов оркестър към община Сандански, който повдигна настроението и заваляха наздравиците. Секретарят на община Сандански Лидия Матеева приветства всички с пожелание за много здраве и спокойни дни. По-късно семействата с притаен дъх и грейнали лица слушаха рецитала на Елена Ханджийска със стихове на Евтим Евтимов. Кулминацията на вълнуващия за всички празнуващи ден бе възможността всички двойки да „преподпишат” своите бракове в присъствието на длъжностно лице по гражданско състояние Марияна Георгиева в Летописната книга на община Сандански. Празникът продължи с общински фолклорен състав „Празник” с ръководител Михаил Митрев и много кръшни хора.

„Много любов, търпение и компромиси” – това е рецептата за 50 годишен брак, сподели една от двойките, дошла да празнува своята „златна сватба” със своите деца и внуци. По-младите „сребърни” юбиляри бяха на мнение, че в един брак, когато компромисите са прекалено много единия страда, затова посъветваха младите двойки просто да се обичат.

Всяко семейство получи и по бутилка шампанско, осигурено от кмета на общината Андон Тотев, което бе отворено при полагането на подписите в летописната книга. Празникът завърши късно вечерта и всички двойки изключително щастливи и усмихнати не пропуснаха да благодарят на организатора-община Сандански за предоставената възможност да отбележат този важен ден в живота на всеки.

Pin It