Живакът скача до 20 градуса през новата седмица

През нощта над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен югозападен вятър и в повечето райони минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, само в котловините, защитени от вятъра – около 0°.

За понеделник е обявен жълт код за силен вятър в цялата страна. През страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито, преди обяд в Северна България, а след обяд и в Южна северозападният вятър ще е силен до бурен, на места с пориви до 25 м/с..Облачността ще e променлива, без съществени валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°.

През нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде слънчево, по-късно ще се появи висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър.

В сряда ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна. Вятърът ще остане от югозапад, след обяд в източната половина от страната ще се усили. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса и на отделни места ще достигат до 20°.

През нощта срещу четвъртък облачността ще се вплътни и в четвъртък ще бъде предимно облачно. От запад на изток ще има валежи, предимно от дъжд, в планините – от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще нахлуе относително студен въздух. След обяд и през нощта срещу петък от югозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва.

В петък сутринта все още на отделни места в източните райони е възможно да превалява слабо, но и там валежите бързо ще спрат, облачността навсякъде ще намалее. Вятърът постепенно ще отслабне.

Pin It