Завърши шампионатът по мотокрос Grand Prix Благоевград 2020

На мотополигон “Зелендол“ при изключително голям интерес от над 10 000 зрители, премина шампионатът по мотокрос Grand Prix Благоевград 2020.

С пожелание за много успехи и безаварийно каране, без травми, търпение, сила и упоритост по пътя към първите места, кметът на община Благоевград инж. Румен Томов даде старт на спортния празник.
На състезанието присъства и Румен Петков, председател на Организационния комитет на Гран при България, който връчи почетен плакет на кмета на община Благоевград в знак на признателност за личния му принос, за съхраняване и провеждане на състезанието и тази година.

На откриването присъстваха още заместник-кметът Любен Милев и генералният секретар на Българската федерация по мотоциклетни спортове Иво Цветанов. В Републиканския шампионат по мотокрос и четвъртия му кръг за сезона – Grand Prix Благоевград 2020 взеха участие близо 110 състезатели от България и Румъния. След три кръга от Републиканския шампионат (от общо седем), Благоевград се явява междинна точка в сезона.

Нашите състезатели от МСК “ЕЪР МАКС РЕЙСИНГ”- Благоевград се представиха блестящо и дадоха всичко от себе си, за да зарадват публиката.

Тяхното класиране е както следва:

Иван Тунтев /на 6 години/ клас МХ50 – 5-то място
Андрей Замфиров /на 6 години/ МХ50 – 4-то място
Виктор Нейчев МХ2 – 2-ро място
Стефан Нейчев МХ1 – 3-то място
Николай Йовчев МХ – 1-во място
Марин Маринов МХ – 5-то място
В състезанието взеха участие и:
Малена Замфирова МХ85
Митко Давидков МХ2
Любослав Алексов МХ2
Калоян Кайнакчиев МХ2
Георги Илиев МХ2
Петър Илиев МХ

Pin It