Затвориха детското отделение на МБАЛ – Благоевград

От днес за месец е затворено детското отделение на Многопрофилната болница в Благоевград. То е единственото специализирано звено по педиатрия в общината. Според ръководството на здравното заведение, причината е ремонт. В отделението има и сериозна липса на кадри. Затварянето на детското отделение към държавната болница в Благоевград е обезпокоително за повечето родители от града.Докато трае ремонта от лечебното заведение са взели мерки за децата да бъдат осигурени лекарска и болнична помощ при нужда, информира БНТ.

Докато отделението е затворено, от държавната болница са направили организация в Спешно приемно отделение да има постоянно дежурен педиатър, който да преглежда болните деца.

“Всички тези деца ще бъдат насочени за евентуална хоспитализация и лечение, тези, които се нуждаят, към болницата в Дупница”, каза д-р Александър Костов, зам.-директор на МБАЛ Благоевград.

В болницата търсят решение и на проблема с кадрите в детско отделение, тъй като две от докторките излизат в пенсия. С едната вече е уговорено да се върне на работа следващия месец.

Pin It