Засякоха шофьор да кара с 277 км/ч по АМ „Струма”

Нови скоростни рекорди по пътищата у нас. Шофьор беше засечен с 277 километра в час на магистрала “Струма”. Хиляди са глобените само днес, когато полицията извади всичките си камери на пътя.

Само за 10 часа са установени над 7000 нарушения за превишаване на максимално допустимата скорост за движение, сочат междинните данни, събрани по време акция „Скорост”.

Повечето катастрофи с жертви и ранени са заради висока скорост и неправилни маневри. Като инцидентът на магистрала Тракия, който вчера отне три човешки живота.

С идеята да респектира шофьорите МВР извади над 150 камери на пътищата с най-много инциденти.

„Ние сме сигурни, че ако се намали общата скорост на придвижване ще се намалят и пътните инциденти”, казаха от „Пътна полиция” пред bTV.

Последният скоростен рекорд обаче е само отпреди 4 дни в кюстендилско – на АМ “Струма” водач е засечен да кара с 277 километра в час.

Глобата на пилота ще надхвърли 1500 лева, пресметнаха от „Пътна полиция”. И обясниха, че най- много са заснетите нарушения в София.

„Голяма част от произшествията и загиналите, които имаме тук – са за неспазване на елементарни правила на движението. Примерно – недаване предимство на пешеходец на пешеходна пътека”, каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Според шофьорите ефектът от подобни акции е временен. Акция „Скорост” продължава до неделя./bTV

Pin It