Засилват полицейското присъствие oколо банките в големите градове

Заради зачестилите банкови обири днес в Главна дирекция „Национална полиция“ се проведе среща с представители на сигурността на банковия сектор. В нея участваха главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски.

Главният секретар на МВР посочи, че тази сутрин, по разпореждане на министър Младен Маринов, е провел оперативка със служителите, които отговарят за охранителната дейност в МВР. На нея са набелязани краткосрочни мерки.

„На първо място ще засилим полицейското присъствие в големите градове на страната, където има такива банкови институции и въобще фирми, които оперират с по-големи финансови средства“, посочи гл. комисар Иванов.

„Ще бъдат изведени всички уязвими обекти и ще бъдат разпределени приоритетно за обход от нашите патрули, които изпълняват дейност по охрана на обществения ред. Отделно колегите от териториална полиция в кратки срокове ще посетят всички такива обекти, които са в денонощен режим. Идеята е всички отговорни институции – не само МВР и Прокуратурата, да създадем такива условия, че да сведем тези престъпни посегателства до минимум и да обезкуражим такива, които имат подобни намерения“, допълни Иванов.

По думите му, хората, които отговарят за банковата сигурност, в повечето случаи са бивши колеги и са наясно с работата и в спектъра на набелязаните мерки, като най-важното е да бъдат запазени животът и здравето на служителите.

Pin It