Запечатаха за нередности две автошколи

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца,  два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности.

Проверките бяха планирани и проведени по идея на ръководството на ОДМВР Враца и в тях се включиха служители на   сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Враца,  представители на  Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“-София и НАП – Велико Търново.

Запечатаните автошколи са на територията на Враца. Проверяващите са установили  нередности  във водената документация при подготовката на водачите. При проверките в двата пункта, в дните и часовете, обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили воденето на такава, както и липсата на курсисти. Проверена  и иззета е водената в центровете документация. Ще бъдат проверени и финансовите постъпления и начина на тяхното отчитане пред НАП. Съставени са актове и са  издадени заповеди за принудителна административна мярка. Двете школи са  запечатани.

Извършените проверки на територията на област Враца имат за цел да проверят качеството на обучението  в школите за шофьори.

Pin It