Зам.-кметът Хр. Шопова обяви: Абитуриентските в Благоевград остават на 24, 25 и 26 май

„Абитуриентските балове в Благоевград остават на същите дати – 24, 25 и 26 май. Взехме решение да не ги променяме”, това съобщи вчера в късния следобед заместник-кметът по хуманитарните дейности и култура на община Благоевград Христина Шопова, цитирана от „Струма”.

Както е известно, темата кога ще са балните фиести вълнува родители и абитуриенти още от есента на  миналата година, след като се разбра, че изборите за Европейски парламент ще се проведат между 23 и 26 май 2019 година, т.е. съвпадат с баловете. Тогава разтревожени родители се питаха дали изборите ще окажат влияние върху празненствата за завършване на средното образование. От общината нееднократно обясниха, че не могат да кажат ще има или не промяна,  докато не стане ясна точната дата за евроизборите.

Зам.-кметът Шопова успокои родителите с новината, че децата им ще дефилират и ще празнуват както досега. Така тридневната бална фиеста ще открият на 24 май абитуриентите на Езиковата гимназия и Професионалната гимназия по икономика, а на 26 май по червения килим ще минат зрелостниците на Математическата гимназия.

„Новото е, че абитуриентите ще тръгват от спирката при ІІ ОУ, както беше преди няколко години, оттам ще минат покрай сградата на общината и ще излизат при Младежкия дом, където ще ги чакат колите”, обясни Христина Шопова.

На въпроса ще има ли в изборния ден или в деня за размисъл забрана за употреба на алкохол, зам. кметът каза: „Няма да издаваме такава заповед. Разчитаме на съвестта на гражданите!”.

Pin It