Марио Любенов, обвинен в убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, получи 5-годишна присъда

Марио Любенов- Заека, който е обвинен в убийството на 17- годишната Мирослава Николова от Перник получи 5- годишна осъдителната присъда. Наказанието е заради фалшиви пари, информира Радио Благоевград.

Лаборатория за фалшиви пари бе открита в Перник при специализирана полицейска операцията “Автокрадците” през март 2011 г. Тогава при обиск в дома на Марио полицията се натъкнала на фалшивите пари, които били с доста добро качество. Открити са 38 банкноти от по 5 лв. и 3 от по 10 лв. От дома на Марио е иззет компютър с файлове на фалшивите копюри, талони за храна и винетни стикери. По делото с фалшивите пари бяха представени множество експертизи, че Заека страда от шизофрения. Вещото лице по процеса обаче се усъмни в диагнозата и поиска повторна експертиза. Така след множество изследвания в столичната клиника “Св. Наум” стана ясно, че Марио е разбирал и ръководил действията и постъпките си по време на престъплението.

Сега Заека отново е в психиатрична клиника, но в Ловеч. Там медиците трябва да преценят дали е бил нормален по време на убийството на Мирослава.

Pin It