За по-здрава кола

mycar_avtochasti_onlineАко се чудите как да оптимизирате разходите си по поддръжката на своя автомобил и да предотвратите досадните посещения в магазин за авточасти или в сайтовете предлагащи авточасти online, а също така ако се колебаете дали вашите нови авто части са оригинални или са менте резервни части, то съветите на специалистите са няколко.

На първо място не бива да се доверявате на менте авто части. Те може и да са по-евтини на първо четене, но в последствие, когато ги поставите в своят автомобил и те го повредят още повече, те ще станат наистина „златни”. Причина за това е, че менте авточасти могат да навредят на колата ви вместо да и помогнат.

На второ място специалистите съветват да зареждате колата си с качествено гориво. Както в случаите с фалшивите части за коли, така и тук, некачественото гориво няма да позволи на двигателя да работи на максимални обороти, а това на свой ред ще го повреди. Ако искате да използвате гумите си максимално дълго време, то бъдете практичен. Просто сменяйте местата на отделните гуми на всеки хиляда километра. Това ще ви даде шанс наистина да използвате максималният капацитет на гумите.

Друго с което можете да помогнете на своят автомобил е почистването на двигателя. Намирайте време за двигателят на своят автомобил поне един път месечно. Така ще го предпазвате от замърсявания и от повреди, а също така ще можете да откриете евентуални течове.

Много е важно да не оставяте колата си продължително време на слънце. Особено това важи в дългите летни дни, когато слънцето сериозно може да навреди на вашият автомобил и на неговото купе и електроника. Това на свой ред би означавало да дадете купища пари за нови авточасти за опел и резервни части за колата си, както и на монтьор, а вместо това просто можете да отидете на море със здравата си кола.

Pin It