Юноша на Пирин с комоцио и тежка аркада след екшъна в Бургас

Юношата на Пирин (Благоевград) Асен Крушовски е в най-тежко състояние след екшъна в Бургас, който се разигра след края на срещата от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години между местния Нефтохимик и орлетата, съобщи БТА. Скандалът остава под разглеждане на медии и общественост вече трети ден, а скоро ще се заеме и БФС.

Мачът завърши 3:3, но истински екшън се разигра след края на срещата, когато родители и фенове на домакините нахлуха на терена и удряха играчи на Пирин.

Крушовски е с комоцио и тежка аркада на едното око след здравия бой между родители и футболисти на Нефтохимик от една страна, и юношите на Пирин до 19 години от друга. Младият футболист вчера е извадил и медицинско от съдебна медицина. Доста поражения има и по други орлета, но те не толкова тежки. Това потвърди наставникът на Пирин Васил Петров.

От Нефтохимик излязоха с декларация, че не имало нахлуване на родители на терена, а гостите са ги провокирали през целия мач.

Според момчетата от Пирин истината е друга. Провокацията е започнала след хвърлени банан и бутилка с вода по терена от трибунката, която е под навеса на стадиончето в село Българово.

В петък БФС привиква ръководители, футболисти и длъжностни лица. Много е важно какво е написал в доклада си и делегата Симеон Христов от Варна. Както и реферът от Бургас – Валентин Железов. По свидетелски думи, полицаите които са дошли минути след екшъна и са разпитали юношите на Пирин, добре са видяли в какво състояние са децата. Общо 5 патрулки са дошли на стадиона.

Иначе ден по-късно от ОДП в Бургас обявиха, че събират допълнителна информация за случая и призовават свидетели да дадат показания.

Колкото до пораженията в съблекалнята на гостите- те са 3 изкривени от удари пластмасови врати и едно счупено кошче. И от клуба-гост нямат претенции и ще си заплатят щетите.

Pin It