Всяко пето дете е подложено на тормоз в интернет

Всяко пето дете е обект на тормоз в интернет, пише БТА, цитирайки допитване до общественото мнение публикувано в британския в. “Гардиън”.

child_on_pc_boy_in_internet25Анкетата на британското Национално дружество за превенция на жестокостта към децата показва, че 10 процента от младежите между 11 и 16 години всеки ден са обект на атаки от страна на така наречените интернет тролове.

Дружеството призова за стратегия за борба с интернет тормоза срещу подрастващи,като призивите бяха отправени след серия от самоубийства на тийнейджъри заради тормоз в социални мрежи – обидни коментари, разпространение на снимки от сексуални посегателства или заплахи за убийство и сексуално насилие.

Четири от случаите на самоубийства бяха на млади потребители на социалната мрежа, създадена в Латвия ask.fm. Потребител там пие на друг, че го е включил в списъка си с хора за изнасилване, а трети предупреждава тийнейджър да си пази гърба, защото ще го изнасили.

Преди броени дни британският премиер Дейвид Камерън призова хората да бойкотират подобни социални мрежи. Той прикани и рекламодателите в такива мрежи да започнат бойкот.

Снимка: Тelegraph.co.uk

Pin It