Времето през новата седмица

pixabay

През нощта ще е ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°. В понеделник ще е предимно слънчево със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 20° и 25°, по Черноморието ще са по-ниски – 12°-17°. Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

В сряда ще остане предимно облачно, на места със слаби превалявания.

В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток. В четвъртък ще е най-хладно, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, а минималните – между минус 2° и 3°. Ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее. В петък отново ще е по-често облачно, вероятността за валежи е малка.

В събота вятърът от североизток ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, на места, главно в източната половина от страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг.

В неделя облачността ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне Ще започне повишение на температурите.

Pin It