Време е за солидарност

Скъпи приятели, колеги, познати.

Днес, през 2013 година сме свидетели на тежки времена.  Времена, които карат много хора да посегнат на най-милото и ценно, а именно – ЖИВОТЪТ. Обръщаме се към Вас с една едничка молба. Моля бъдете солидарни, подкрепете близките си. Помагайте на хората около Вас. Не се присмивайте и не казвайте на ум: Днес този проблем не е при мен, не ме интересуват чуждите проблеми.

Обръщаме се към Вас с една единствена молба, а именно: Помогнете на човека до Вас. Помогнете на нуждаещите се.

Именно в тази връзка ние, екипът на Blagoevgrad.eu искаме да стартираме заедно с Вас кампания за подпомагане на хора, които са отчаяни, хора,  които не успяват да си закупят хляб и едва преживяват.

Очакваме именно Вие да предложите начините, по които да се организираме и да направим така, че крайно нуждаещите се съграждани да бъдат подпомогнати.

Елементарен пример: Ако всеки събере по 2 лв., просто се лиши от една сутрешна закуска, от едно сутрешно кафе, това  би било много за крайно нуждаещ се човек.

Смятаме, че бихме могли да започнем кампания за подпомагане на хората, които виждаме, че страдат и са в опастност.

За финал ще Ви помолим да изпращате мненията, идеите си, предложенията, както и сигнали за хора, нуждаещи се. Можете да ни изпращате сигнали на e-mail: blagoevgrad.eu@gmail.com или във Фейсбук страницата на Благоевград.

Pin It

2 Comments - Write a Comment

 1. Велимира Кременлиева · Edit

  Предлагам, че могат да се направят каси, за взаимопомощ, разположени в големите супермаркети, да са едновременно под охрана, а и всеки, който мине, след пазар ще даде за нуждаещите се. Естествено трябва да е под координацията на отговорни хора, може би социалните работници, за да се разпределя справедливо. С подходящите надписи, за да знаят хората за това, колко е важна тяхната помощ, да е въздействащ …
  Да се направят пунктове, в които може да се даряват дрехи, продукти, лекарства, вещи и други неща от първа необходимост, от които другите хора вече нямат нужда. Да се рекламират тези места с реклама по медиите, безплатно разбира се, ако са съпричастни.
  Информирането за точните места ще направи ясно нещата за хората, които искат да помагат.

 2. С.Стоименова · Edit

  Уважаеми,
  Хубава идея, но само като идея, предложението не можа да ме грабне прочитайки го. Точно по средата веднага нещата са ясни – финанси – по 1 лев. Малко необичайно във времето когато всеки се бори наистина за оцеляване. Трябва да се доразвие идеята. Нека да се започне неистина от работата на социалните работници. До всеки бедстващ гражданин да застане по един социален работник който да се поинтересува защо се е стигнало да това състояние – да изясни причините. Може човека да е изпаднал в депресия, може просто да не му се работи, да пие, да взима наркотици. Следващата стъпка е да се потърси социалната помощ на съседите. Всяко семейство малко или много изхвърля остатъци от храна и то добра, дрехи и т.н. Нека се започне оттам, а не направо от финансите. Така ще се промени обществото – ето тогава можем да кажем че сме солидарни. А решението – Финанси – само може да извади още граждани на улицата. Тогава репликата която чувам “Аз си реших проблема – няма на уча, няма да работя и ще чакам” ще действа с пълна сила.

Comments are closed.