Вижте какво време ни очаква до края на седмицата

До края на седмицата в по-голямата част от страната ще се задържи почти тихо, в събота в Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната след полунощ и преди обяд на места ще е мъгливо или с ниска облачност, но около и след обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево.

Минималните температури ще са близки до нулата, дневните ще са в по-широки граници – от 5°-6° в местата с по-трайна мъгла до 10°-14° в районите с повече слънчеви часове.

В неделя облачността ще се увеличава и вплътнява, повишава се и вероятността за валежи. През първата половина от следващата седмица от северозапад, в източните райони – от север-североизток ще прониква студен въздух, сочи прогнозата на НИМХ.

Ще преобладава облачно време, остава и повишена вероятността за валежи, предимно от дъжд, в планините над 1200 метра – от сняг, със застудяването към вторник-сряда – и по-ниско.