Писмо до г-н Камбитов, кмет на Благоевград относно ВиК


Публикуваме възмущение от жители на Благоевград без редакция:

До Кмета на община Благоевград
До председателя на Общински съвет Благоевград

Уважаеми господин Камбитов,
Уважаема госпожо Савеклиева,

Вече повече от четири денонощия , без никакво предупреждение, високите части на Благоевград са оставени без вода, а хиляди семейства се върнаха в каменната ера, що се отнася до набавянето на питейна вода и вода за елементарна домашна хигиена. Телефонните диспечери на ВИК се държат нагло и отговарят на безбройните питания с пожелания да „правим молебени за дъжд.” Ръководството на ВИК откровено лъже за несъществуващи аварии и изнася няколко противоречиви една на друга версии по проблема.

Какво е официалното становище на ръководството на община Благоевград по този проблем?

С настоящото писмо ви молим да поканите официално директора на ВИК Благоевград – Божидар Спасов, да присъства на следващото заседание на ОбС Благоевград и да отговори пред общинското ръководство и Благоевградската общественост на следните въпроси:

1. Защо , без предупреждение, повече от четири денонощия хиляди жители на Благоевград са оставени без вода?
2. Чия е отговорността това да се случи?
3. Колко лева от милионите годишна печалба на дружеството са инвестирани във ВИК мрежата на Благоевград?
4. Има ли проект за изграждане на водоем над Благоевград и ако има такъв, каква е стойността му, кой трябва да я заплати, и къде може да се види от гражданите?

Като представителите на гражданското общество в Благоевград със стотици членове и хиляди симпатизанти, от Гражданско Сдружение ЕКИП настояваме за незабавното УВОЛНЕНИЕ на ръководството на ВИК Благоевград, поради некадърност и несправяне със задълженията си и започването на конкретни действия за смяна на собствеността на дружеството и преминаването му към община Благоевград.

С възмущение:

Владимир Елезов
Председател на УС на ГС ЕКИП

Pin It

4 Comments - Write a Comment

  1. да се надяваме ,че скоро ще имаме вода, защото въобще не е редно в 21 век да не можеш да се изкъпеш, да изпереш дрехите си или да си сготвиш по нормален начин.

  2. Не зная кой се “прави на важен”,но подобни коментари са абсолютно неумектни в случая. Аз лично съм потърпевша в случая. Немислимо!!! Наистина трябва да “паднат глави”,само така българина си “учи урока”. Да организираме срочно протестни действия!

  3. Ami nie ot selata kakvo da kajem..az sam ot Belo pole i ot 5 dni sme na suho,kraino vreme e da se organizirame i da napravim ne6to po vaprosa,6tom upravlqva6tite nemogat i samo vdigat ramene..tova polojenie ve4e ne se tarpi vse edno sme v 3-ti vek

Comments are closed.