ВиК – Благоевград призовава да не се поливат градини и тревни площи с питейна вода


Ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград призовава жителите в обособената територия, обслужвана от дружеството, да не напояват тревните площи и зеленчукови насаждения с питейна вода.

Целта е потреблението да бъде ограничено, за да не се допуска въвеждането на воден режим, предвид топлото време и липсата на достатъчно валежи. Водата за питейни нужди не трябва да бъде използвана и за миене на улици, тротоари, пране на килими и др.

Потребителите следва да имат предвид, че през летните месеци локалните водоизточници се влияят от климатичните условия и дебитът им силно намалява.

ВиК – Благоевград работи в посока цялостно решаване на проблемите с водоснабдяването в селата, намиращи се на обособената територия на дружеството.

В тази връзка са проведени и редица срещи между ръководството на ВиК и проектанти, по време на които са набелязани основни възможности за подобряване на ситуацията. Предстои детайлен анализ на предвидените варианти, след което ще започне прилагането на най-подходящия от тях.

Pin It