Вечната младост: как филърите станаха неразделна част от света на красотата

Гледаме с очите си и виждаме с мозъка. Същите критерии се считат за еталон на красотата в продължение на много векове – красивото лице трябва да има овална форма, а идеалните пропорции са еднакво разстояние от линията на косата до основата на носа и от долния ръб на носа до ръба на брадичката. Идеалните пропорции отдавна са престанали да бъдат недостижима мечта. Благодарение на дермалните филъри (пълнители) с хиалуронова киселина, която е един от основните естествени компоненти на кожата, ние можем не само да подмладим лицето, но и да му придадем желаната форма. Derma Expert  е модерен медицински център по дерматология и естетика, съчетаващ напредналите знания на дерматолозите с грижа за вашата вътрешна и външна красота.

 

Какво представляват филърите ?

Дермалните филъри често се бъркат с инжекциите на Botox . Въпреки че това не е едно и също нещо. Те действат различно и имат различни естетически ефекти в края на процедурите. А това означава, че те служат за различни цели.

Ботулиновият токсин отслабва лицевите мускули и по този начин изглажда бръчките – докато филърите попълват обема на тъканите, тоест запълват бръчките. Ако се притеснявате от множество бръчки, особено в областта на челото, веждите и ъглите на очите, тогава инжекциите с Botox  ще ви помогнат, но ако се притеснявате от бръчките около устата, назолабиалната гънка, тогава в този случай вашето спасение са филърите.

Има пълнители, които абсорбират и не абсорбират. Последните бяха популярни през 2000-та години, така наречения полиакриламиден гел. Използваха се основно за устни, скули, брадичка. И беше възможно да се изтегли само с помощта на хирургическа интервенция.

Днес са популярни пълнителите, от които лесно можете да се отървете, тоест абсорбиращи се. Те се правят на базата на хиалуронова киселина или на базата на калциев хидроксиапатит. Първата група се използва за биоревитализация (овлажняване и подхранване на кожата) и контуриране (корекция на формата и обема на устните, лицевите контури). Втората е също за контуриране на лицето, скули и корекция на брадичката, но с повече грижи от предишните. Пълнителят, „положен“ върху костта, се слива със съдовете и част от него остава плътно свързана с околните тъкани. И това вече говори за неговата частична, но не и пълна резорбция върху костните структури на лицето.

Контурирането с филъри е истинска революция в света на козметологията. Целта му е да коригира формата на устните, лицето, брадичката или скулите с хиподермични инжекции с препарати на базата на хиалуронова киселина.

Това е метод за нехирургична корекция, който ви позволява напълно да се отървете от малките бръчки, значително да намалите дълбочината им, да направите устните и скулите по-обемни и да определите ясни контури на брадичката. Тази техника включва въвеждането на лекарства, основният компонент на които гарантира дългосрочен резултат за пациента. Специалистите използват хиалуронова киселина под формата на вискозен гел, който не се абсорбира за дълго време.

Универсални инжекции за красота

Инжекционната козметология е една от най-популярните услуги в света на козметологията, чиято основна задача е безопасно и бързо връщане към младостта. Благодарение на специални инжекции, естетичните несъвършенства на лицето, деколтето и шията могат да бъдат елиминирани. Предимствата на процедурата са не само лесното прилагане на гелове без усложнения, но и моментален ефект. Контурните гелове са безопасни за здравето, защото с течение на времето те напълно се разтварят.

На първо място, инжекциите на младостта се препоръчват, ако пациентът има промени в лицето или възрастта. Контурирането с филъри на базата на хиалуронова киселина ви позволява бързо да елиминирате ефекта на старостта. Освен това с помощта на козметични инжекции е възможно да се подобри обема и формата на устните, да се повдигнат ъглите на устата, да се моделират скулите и да се подравнят гънките на брадичката. Процедурата отнема не повече от 30 минути, преминава почти безболезнено и неусетно за пациента.

По-малко изразителни бръчки, по-деликатен външен вид.

Дермални филъри (пълнители) – хиалуронова киселина.

Всички осъзнаваме, че естественият процес на стареене е неизбежен, но много от нас биха искали да го забавят. При жените оптималната възраст за започване на поддържане на млад външен вид с процедури е около 30 години. За да запазите младостта и заличите бръчките, препоръчваме обемна микрозамяна на тези места, където тя се губи с течение на времето. Характеристика на съвременния подход в естетичната медицина е, че дермалните филъри (пълнители) се въвеждат в точно определени области, като се вземат предвид индивидуалните черти на лицето. Използваме минималното количество хиалуронова киселина, която спомага за изглаждане на бръчките , което осигурява красив, здрав, отпочинал вид. Дерматологичният център на Дерма Експерт използва най-модерните техники за подмладяване, защото нашата цел е да дадем на пациентите не само изглаждане на бръчките, но и по-млад вид, т.е. като същевременно запазвате във външния си вид естествени индивидуални черти. Без преувеличение и неестественост. Редовните процедури ще ви помогнат да поддържате красив и сияен вид.

За жени, които са с кръгли лица и къси брадички, се препоръчва пълнителите с хиалуронова киселина. Те решават този „проблем“, благодарение на който можете да удължите брадичката и да придадете на лицето си по-красива овална форма. Тези процедури позволяват да се придаде на скулите изразителност, да се  намалят тъмните кръгове под очите, визуално стесни носа и да се  повдигнат веждите. По този начин ще се постигне и изглаждане на бръчките.

Различни техники за инжектиране на дермални филъри в дермата или подкожната тъкан винаги се изпълняват, като се вземат предвид особеностите на вашето лице. Процедурата е бърза и подобрението се забелязва веднага.

Показания и противопоказания

Основното показание за процедурата е недоволството от собствения външен вид, наличието на естетични дефекти и кожни проблеми. Преди няколко десетилетия беше възможно да се намери перфектно лице само когато се подложите под ножа на пластичен хирург. Това е не само травматичен, но и опасен метод. Контурите на лицето с хиалуронова киселина е не толкова радикален метод, който е подходящ за жени над 18 години. Тя ви позволява да придобиете самочувствие и да обичате отражението си в огледалото. Сред другите предпоставки за контуриране са:

 • тънки устни без красива форма;
 • следи от акне;
 • неправилна форма на брадичката;
 • дълбоки назолабиални гънки;
 • бръчки на челото;
 • увиснали ушни точки;
 • бръчки около устата.

Само опитен лекар може да отговори на въпроса дали имате нужда от процедура. Той също така ще определи точките на контуриране и ще даде подробни съвети.

Противопоказанията за манипулация включват:

 • хемофилия;
 • всякакви кожни заболявания;
 • наличието на предварително въведен силикон;
 • тежки заболявания на вътрешните органи;
 • дисфункция на имунната система;
 • скорошен химически или механичен пилинг;
 • бременност и кърмене.

Подготвителни процедури

Няма специална подготовка за манипулацията. Няма значение дали това е контурирането на скулите или контурирането на долната трета на лицето. Под ръководството на специалист, това винаги се провежда без нежелани „изненади“. Решил да направи инжекции за красота, пациентът трябва да се консултира с лекар. Той ще изследва проблемните зони, ще анализира анамнезата, ще определи оптималното количество хиалуронова киселина, ще обясни всички подробности и клопки на процедурата.

 

Пациентът трябва да премине задължителен предварителен преглед, според резултатите от който се определя фототипът и състоянието на кожата. Козметикът трябва да разбере колко бързо остарява кожата. След това избира най-ефективните лекарства. В зависимост от зоната, той избира необходимата техника за контурна козметология. Маркирането с Landau е много популярно сред жените в зряла възраст – контурна плтика на най-проблемните места по лицето. Инжектирането се извършва с помощта на крем, който осигурява локална анестезия на третираната зона. Това минимизира болката по време на процедурата.

 

Как протича процедурата

Манипулацията се извършва с тънка игла, която не наранява кожата и кръвоносните съдове. Тя се въвежда под кожата в области, където настъпват промени, свързани с възрастта. Специални разтвори, които премахват нежеланите бръчки, се въвеждат в епидермиса чрез игла. Те се използват за бързо подобряване на овала и формата на лицето или неговите специфични зони. С помощта на лекарства можете дори да промените профила на човек – това позволява контурна пластична хирургия на носа с филъри или нехирургична ринопластика. С него се прави инжекция директно в проблемната зона – гърбицата, върха или крилата на носа.

Процедурата започва с почистване на кожата и прилагане на анестетичен крем. Пациентът е удобно поставен на стол и слага защитна шапка, така че косата да не пречи на манипулациите на дрматолога. След това с помощта на ултра фина игла се прилага лекарството. Важно е да правите това постепенно, за да избегнете бъдещи хематоми и натрупвания на лекарството на едно място. При прекалено чувствителна кожа можете да изберете инжекция с упойка, която минимизира болката и помага на лекарствата да действат по-добре под кожата.

Целият процес отнема до 40-60 минути. Не се препоръчва да се докосва третираната повърхност в продължение на шест часа след инжектирането. Докато зачервяването и подуването изчезнат, кожата не може да бъде прегрята, преохлаждаща се или механично действаща върху мястото на инжектиране. Също така е противопоказано да приемате аспирин или други лекарства, които могат да намалят коагулацията на кръвта. Пълното изтегляне на хиалуроновата киселина отнема 6-18 месеца, в зависимост от възрастта и типа кожа, което показва доста дълготраен ефект. Няма лечебен период. Пациентът може веднага да започне да работи и да води познат начин на живот.

Последиците от инжекциите за красота

Можете да видите ефекта няколко минути след процедурата. Хиалуроновата киселина действа моментално, насища кожата с влага. Лицето се променя пред очите ви, придобива млад и свеж вид. Пациентът изглежда отпочинал и привлекателен – всичко това веднага се забелязва от другите. Около 1-2 ден след процедурата ефекта е най – поразителен:

 • гладки бръчки, гънки на веждите;
 • увеличаване на устните;
 • промяна във формата на скулите, брадичката;
 • подобряване на общото състояние на кожата.

След сесията е важно не само да спазвате препоръките на лекаря, но и сами да следите състоянието на кожата. По правило сесията преминава без неприятни последици. Малките хематоми на местата на инжектиране преминават след 24 часа. Най-вече те са видими в устата и брадичката – области с най-голям брой кръвоносни съдове. Не спазвайки съветите на лекаря, пациентът рискува да се сблъска с:

 • възпаление
 • фиброзна деформация на кожата;
 • пожълтяване и сивота на дермата.

 

Идеални и съблазнителни устни

Всеки човек има индивидуална форма и обем на устните. Не всеки имаше късмета да се роди с перфектни устни – много момичета само мечтаят за тях, гледайки съвсем различна картина в огледалото. Ситуацията се влошава с възрастта. С течение на времето устните са склонни да стават по-малко еластични и подпухнали. Това се дължи на липса на колаген и мастна тъкан. Кожата променя структурата си, изглежда суха и безжизнена.

Има методи, различни от козметичната хирургия, които помагат да се предотвратят промени, свързани с възрастта. За да подчертаят естествената красота на устните, да направят цвета им наситен, може да прилагате женските тайни. Но в случая говорим за декоративна козметика, целта на която е да маскира недостатъците и да подчертае предимствата. Но те не са в състояние да се справят с асиметрията, попълват липсващия обем, коригират контура и повдигат ъглите на устата.

С възрастта те стават по-тънки, губят пълнотата си, появяват се малки бръчки. Всички тези промени допринасят за ранното увяхване на естествената красота. Увеличаване на обема на устните се извършва с помощта на пълнители на базата на хиалуронова киселина. Лекарите използват съвременни филъри от ново поколение, като Juverder Volbella.

Най-новите методи за прилагане на лекарства ви позволяват да възстановите естествения обем и контур на устните, да изгладите малки бръчки около устата, да подобрите пропорциите, да повдигнете ъглите на устата. Това лекарство се препоръчва от FDA за контуриране на лицето. FDA е водеща организация за контрол на качеството на лекарствата в САЩ и Европа. Основата на филърите е хиалуроновата киселина, която се понася добре от пациентите и не заплашва отрицателните последици за здравето.

Контурирането на устни може да бъде разделено на четири вида:

 • увеличаване на обема;
 • създаване на ясен контур;
 • корекция на асиметрията;
 • овлажняване и подмладяване на устните.

Увеличаването на устните с хиалуронова киселина ви позволява да постигнете естествен вид на устните веднага след процедурата. Красивите устни са основната доминанта във външния вид на човек. За да получите очаквания резултат от инжектирането, ви съветваме да се свържете с квалифицирани специалисти, които могат да предоставят сертификати за качество на лекарствата.

Безупречен контур на лицето

Някои промени, свързани с възрастта, се забелязват в млада възраст. Например, назолабиална гънка може да се появи още на 25 години. Тя изглежда грозно, визуално добавя възраст към собственика си. Можете да го премахнете с помощта на козметични инжекции. Контурирането на назолабиалните гънки отнема само няколко минути и изисква минимално количество подготовка. Може да се проведе независимо или в комбинация с други процедури. В резултат на тази манипулация, така наречените „назолонги“ се пълнят с влага, изравняват се и стават много по-малко забележими.

Филърната корекция на назолабиалната гънка представлява интерес както сред зрелите жени, така и при младите пациенти. Това е не само епоха, но и генетичен проблем. При някои момичета назолабиалните канали се забелязват от младостта. Появата им също е повлияна от склонност към птоза, суха кожа, както и патологията. Само една инжекция ще премахне този дефект в продължение на много месеци. Процедурата е безболезнена за пациента, не оставя следи и хематоми. В резултат лицето на пациента изглежда по-хармонично, свежо и отпочинало.

Не по-малко търсена е контурирането на ъглите на долната челюст. Това е идеално решение за тези, които нямат развита костна структура на лицето. В такива случаи кожата не се “опъва” върху костите на челюстта, което означава, че е предразположена към ранна птоза. Няколко инжекции ви позволяват да коригирате контура на лицето, за да направите контурите по-изострени и женствени. Използвайки пълнители, лекарят “изважда” краищата на долната челюст, правейки ги такива, каквито пациентът иска да бъдат. Ефектът от процедурата е видим след един ден и продължава до 12 месеца.

Удивителен резултат

Резултатът от редовните инжекции за красота е общо подмладяване на лицето и шията. Веднага след първата процедура пациентът получава впечатляващ резултат – наблюдава връщането на младежката кожа. Процедурата на съвременната нехирургична пластична хирургия хармонично съчетава решаването на проблеми, свързани с възрастта и естетическа промяна в чертите на лицето. С появата на такива инжекции всяка жена винаги може да остане млада и привлекателна. За да се запишете за контурна пластична хирургия при сертифицираните специалисти от нашата клиника, достатъчно е да се свържете с администратора и да изберете удобно време за консултация.

 

Колко дълго продължава ефекта?

Резултатът трае около година, може би малко повече. В края на действието онова тъканно място, където се прилага лекарството, придобива първоначалната си форма. Пациентът сам решава дали да повтори процедурата или не. Пълнителите не се отстраняват, а се разтварят с хиалуронидаза. Хиалуроновата киселина се разтваря в рамките на два до шест часа под нейното влияние.

Как да удължим ефекта?

За да се запази постигнатият резултат с помощта на пълнител за дълго време, е необходима профилактика.
Основното средство в този случай е грижата в домашни условия, като се използва козметика на базата на хиалуронова киселина.
Крем с хиалуронова киселина Използван след инжекционната процедура, кремът помага за удължаване на постигнатия ефект. Такава ефективност е резултат от интегриран подход, който ви позволява да поддържате количеството хиалуронат, участващ в метаболитните процеси. Използвайки ежедневно продукти за грижа, можете да подобрите постигнатия ефект, да го удължите с няколко (3-4) месеца. Използваните инструменти могат да коригират бръчките, да увеличат обема на устните, скулите и да моделират овала на лицето. За няколко седмици се постига отличен резултат.

Допълнителна превенция

 • Пийте много чиста вода
 • Откажете се от значителен стрес и лоши навици
 • Правете повече разходки и почивка през нощта.

Определено ще забележите как кожата ви се заглажда, става по-еластична и красива. Определено ще ви хареса отражението ви в огледалото.

Защо трябва внимателно да изберете подходящата клиника и специалист? 

Нашата клиника е качествено и напълно ново решение на козметични проблеми с всякаква сложност. Благодарение на високата квалификация на всеки дерматолог и козметолог, както и привличането на ново оборудване, се предоставя цялостна диагноза на всеки проблем. Ще подберем най-ефективния метод на лечение и профилактика. Високата квалификация на дерматолозите и козметолозите на клиниката се потвърждава от редица писма и сертификати за предоставяне на медицински услуги с европейско качество.  

Заключение

С помощта на опитен, квалифициран дерматолог, инжекционните пълнители могат да осигурят подобрения в естествен вид, за да се почувствате по-уверени във външния си вид. Ако сте готови да научите повече за вашите възможности, следващата стъпка е да се срещнете със сертифициран козметолог.

Не забравяйте да се консултирате какви са ограниченията и какво не трябва да правите след процедурата.

 

Pin It

Публикувай мнение