Вдигат комплекс от бензиностанции, паркинги и заведения край АМ „Струма“ при Джерман

Крайпътни заведения, бензиностнация и паркинги ще строи в землището на дупнишкото село Джерман до АМ “Струма” “Главболгарстрой холдинг” АД. На предстоящото заседание на ОбС местните парламентаристи трябва да дадат съгласието си за изработване на Подробен устройствен план/ ПУП/ за два имота в землището на селото – в местностите Градините и Керените. Те са закупени от фирмата през 2015 г., когато цената на земеделската земя в района вървеше по 50-70 ст. за кв.м.

Заявлението за ПУП е подадено в общината от изпълнителния директор на „Главболгарстрой холдинг“ АД Албена  Георгиева Ангелова. В местността Градините ще се построи бензиностанция, заведение и паркинг, а в Керените – паркинг и заведение за хранене, пише „Струма“.

В момента до имотите се стига по коларски път, но след изработване на ПУП ще се изгради и локално платно на АМ “Струма”, което да улеснява достъпа до обектите.

Друга мощна фирма ще строи на АМ “Струма” комплекс от бензиностанции, заведения, кафенета и паркинги край с. Долна Диканя.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Живко Попов · Edit

    Трябва да има някакво развитие това е много добре ,че ще има заведения , паркинг места !!

Comments are closed.