Благоевградският „Вражалец” препълни салона на читалището в Микрево

Вчера реновираното читалище на Микрево посрещна първия си театрален спектакъл, изпълнен превъзходно от най-добрите актьори на ДТ „Никола Вапцаров” в компанията на гостуващия Стефан Рядков. Препълнената зала на читалището, между които и правостоящи театрали, изпитаха истинска естетическа радост от постановката на Костадин Бандутов, а актуалните идеи за алчността и глупостта на пиесата предизвикваше периодично бурния смях на зрителите.

Невероятното превъплъщение на Пепи Кьосев в ролята на Попа, Николай Кимчев в ролята на Кмета, Стефан Рядков в ролята на Фотографа взриви публиката и заслужиха нестихващи аплодисменти, та дори писмената благодарност на пенсионерски клуб Илинденци, които наред с букетите есенни цветя от градините, подариха на трупата да опитат от прочутия еликсир на община Струмяни – бутилка от нежния сорт вино керацуда. Трогнат от искрените думи на театралите на Струмяни, Стефан Рядков искрено се просълзи и прегърна своите възрастни почитатели.

„ Театралното представление е малка част от амбициозната културна програма на община Струмяни- сподели кметът на общината Емил Илиев. Имаме модерна база, отоплен салон, съвременно осветление и озвучителна техника, комфортен салон и най-вече театрали и културна публика. Изключително съм щастлив, че не се наложи да изплащаме спектакъла така, както се прави в другите общини, а хората платиха своите билети, въпреки трудното време за всички нас.

Продължаваме стъпка по стъпка да изграждаме добра културна среда, от която явно дълго време е имало потребност.” – добави кметът преди представлението и към него се насочи „врачка”, която с охота му „гледа на ръка” и предрече мно-о-о-о-го късмет и успехи за общината.

На свой ред кметът сложи сребърна паричка – за късмет и за сбъдване на предсказанието!

Снимка: Община Струмяни

 

Pin It