В Петрич връчиха отличия „Спортист на годината“

снимка: Община Петрич

Най-добрите в спорта от община Петрич си дадоха среща на церемонията „Спортист на годината“ в присъствието на четирима велики български спортисти – Серафим Бързаков, Петър Касабов, Елица Якова и Тервел Пулев. 105 номинации бяха направени от треньори, журналисти и спортни деятели. Над 6 000 гласуваха онлайн, за да подредят класирането в община Петрич. При изключителна тържественост се връчиха и отличията.

Първо място при децата за Кристиян Николов, състезател на Общински хандбален клуб „Беласица“, голмайстор на Държавното първенство и единственият национален състезател от Петрич. В категория „Спортист на годината “ при юношите и девойките почетният приз бе връчен на Димитър Мазнейков- Дидо, който се състезава за СК „ВИВО“. Дидо е петкратен републикански шампион в DH сериите, както и бронзов медалист от спусканията в Боровец и Чепеларе.

Евелина Николова взе отличието „Спортист на годината“ (мъже и жени). Тя е родом от Петрич, състезател на СКБ „Ангел Гочев“ Созопол. Евелина Николова е европейски вицешампион на 2019 г., републикански шампион, 1-во място на Международния турнир в Румъния. Най-много гласове в категория „Отбор на годината“ получи ОФК „Беласица“ 2004/2005 г. – областен шампион за сезон 2018/2019 г.

Треньор на годината в община Петрич стана Петър Касабов – треньор на Националния отбор по борба (жени). Връчени бяха и специални награди на: Тони Димитрова Георгиева – за принос в развитието на шахмата в община Петрич; Олег Милушев – за принос в развитието на спортната инфраструктура; на ФК „Комиците” – за спортен дух; СК „Лъвовете” – за проспериращ млад клуб; ОХК „Беласица” (женски отбор) – за възраждане на хандбал, момичета; СК „Динамик” – за принос в развитието на тенис на маса. Специалната награда „Най-млад състезател“ получи 5-годишният Илия Ангелов, състезател на боксов клуб „Лъвовете“. Отличието връчи лично Тервел Пулев – трикратен европейски медалист, носител на бронзов медал от олимпийските игри в Лондон.

Pin It