В Благоевград подновиха протестите срещу социалното неравенство

БГНЕС

С митинг пред община Благоевград и шествие по улиците на града с крайна точка “Водоснабдяване и канализация”, в областния град тази вечер бяха подновени протестите срещу социалното неравенство, предаде БГНЕС. Днешният протест се проведе и срещу повишаването цените на тока, водата и данъците.

“Поскъпнаха цените на тока, водата, данъците, в Благоевград затвориха цигарената фабрика и цеха за волани, последни сме по инвестиции. Протестът ни не е подкрепян от нито една партия, искаме съд за виновните, довели до това положение българина”, каза организаторът на протеста Николай Кyтанов. Той добави, че това е началото на протестите.

На следващите през другата седмица, които пак ще са пред общината, ще поискат кметът Камбитов да отговори на какви цени са ремонтирани централният площад и ул. „Марица”, как и кои фирми са спечелили поръчката.

Шествието от 50-ина души скандираше: “Сърце, душа – за България”, “Мафия”.

По време на марша през града към него се присъединяваха още граждани, недоволни от продължаващото и трайно обедняване на българина.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Ами да, като позволихте да се гаврят със Скаптопара. Това им даде карт бланш да си правят каквото си искат с града. Така става, като се дадеш ду(§$№рата един път после така тръгва. Честито.

Comments are closed.