Усилено се изгражда пътят от Струмяни до бъдещия граничен пункт Клепало

архив

Усилено се ремонтира пътят от Струмяни до бъдещия граничен пункт Клепало с Република Македония. Вече е почти готова 24-километровата отсечка от село Микрево до местността „Студената вода“. Остава да бъде проектиран и изграден последният 7-километров участък до граничния пункт, предава БНТ. Хората от околните села са доволни, че осеяният от години с дупки път до населените им места, вече е в много добро състояние.

Жителите на планинските села в тази част на Малешевието от години се оплакваха от лошото състояние на пътя. Още не могат да повярват, че пътните им кошмари вече са отминали.

За шофьорите на автобуси, които обслужват линиите до тези села, също промяната е значителна. Особено в най-тежката доскоро отсечка от разклона за село Цапарево до местността „Студената вода“.

С изграждането на пътя местните хора очакват да се сбъдне още една тяхна мечта – да заработи близкият граничен пункт Клепало с Република Македония. По думите им от македонска страна също ремонтират пътната отсечка до пункта.

Към средата на следващата година се очаква да приключи проектирането и да започне строителството на последния 7-километров участък до бъдещия пункт Клепало.

Pin It