Ученици от Симитли – сред най-добрите в Национално състезание по IT и предприемачество

Най-добрите в часовете по IT и програмиране представиха СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Симитли в Националното състезание по технологии, творчество и предприемачество. Гоце Делчев бе домакин на каучния форум за деца тази събота-неделя. Със знания и умения се състезаваха над 60 участника в различни направления, отбори от цялата страна и от Северна Македония. Учениците от Симитли се представиха отборно, 5-7 клас, с мултимедийни презентации и програмиране със scratch.

Денислав Ташев от 6-ти клас си спечели второто място в националното състезание, с компетенции по програмиране със scratch. Уменията на Денислав са формирани при педагога Станисалв Топузов.

От националното състезание имаме и две трети места: Емил Ортомаров от 7-ми клас и Паоло Димитров от 7-ми клас с мултимедийни презентации. И двамата са възпитаници от класа на Мария Ортомарова.

След големите отличия, децата от Симитли, участници в научния форум, видяха и научиха и много нови неща: много от забележителностите около Гоце Делчев, видяха обичая Лазруване на местните в музея в Гоце Делчев. На път за дома, наблюдаваха и оnline щъркеловите гнезда в село Баничан.