Ученици от Симитли събраха над 6000 лв. на благотворителен кулинарен базар

Каузата за Лия обедини всички деца от училището в Симитли в благотворителен кулинарен базар. В него участваха учениците от 5-и до 12-и клас, като приготвиха разнообразни и вкусни кулинарни изкушения, които продадоха на своите съученици, учители, приятели, родители и съграждани. Дълги маси бяха подредени с всевъзможни кулинарни изкушения на площада в Симитли и в коридорите на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли.

Усмихнати, пременени с престилки, готварски униформи и ръкавици, с коледни шапки и очила, учениците поднасяха на своите „клиенти“ приготвените вкусотии. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малката Лия от село Полето, около чиято кауза за прохождане са обединени усилията на всички добри хора в община Симитли тази Коледа.

Събраната сума от двудневния кулинарен базар и всички мероприятия на организациите в училището е 6370 лева и ще бъде дарена за Лия. Невероятен ентусиазъм за добро и работа в екип показаха децата, което говори добре за родители и учители, които са хората даващи възпитанието на нашите деца.

„С ентусиазма си Вие доказахте, че няма нищо по-силно от любовта и състраданието. Вярвам, че Вашето положително отношение ще помогне на Лия да оздравее. Благодарност изказвам към всички родители, учители, ученици и граждани, които се включиха в каузата за Лия“ коментира директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли – Таня Янкова след като даде отчет за събраните средства от училището. Всеки желаещ да помогне на семейството на Лия може да го направи, като преведе сума на банковата сметка на детето.

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

Pin It