Ученици от Разлог се запознаха със съвременни соларни модули

Над 150 ученици oт Разлог работиха със соларни модули за производство на ток, затопляне на вода и отопление на оранжерия.

Това се случи по време на празника на слънчевата енергия, който бе организиран от Община Разлог съвместно с ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Баня. Ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Разлог, НУ „Яне Сандански” – град Разлог, ОУ „Никола Парапунов” – град Разлог, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Баня, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Бачево, СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” – град Разлог работиха с 4 соларни модула, като в реално време проследиха как се произвежда електрическа енергия на два от тях. Те имаха възможността да наблюдават как благодарение на слънчевата енергия се затопля вода и се  отоплява оранжерия.

Събитието бе чудесно начало за учениците да научат повече за слънчевата енергия и да растат по-информирани за жизненоважната роля на слънцето в променящия се и зависим от електрическата енергия свят.

Учениците придобиха нови знания и умения за използването на соларните технологии в реалния живот, както и за важността на използването на възобновяемите енергийни източници.

Pin It