Ученици от Кресна с акция за почистване и залесяване по повод Деня на Земята

Точно в Деня на Земята 22 Април – учениците на град Кресна приемат предизвикателството на най-голямото световно движение за почистване #Trashtag Challenge. В понеделник 22.04.2019 от 14.00 часа след училище децата ще почистят популярно и замърсено място в Кресна – парка и трибуните покрай Струма.  В инициативата ще се включат ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас.

С тази акция децата отправят ясно и категорично послание за намаляване на отпадъците и срещу тяхното изхвърляне на нерегламентирани места. Опазването на природата и на Земята е отговорност на всички.

Ето какво казва по въпроса и Цветелина Атанасова, ученичка от 9-ти клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – предложила акцията. „Това е много добра идея за нашия град и нашето училище. Тази инициатива е  важна и добра за целия свят. Отпадъците са опасни за околната среда и за нас и затова трябва да ги почистим. И най-важното е да не замърсяваме!“.

В предизвикателството се включват да помагат Община Кресна,  ръководството и учителите на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кресна, читалище „Култура 1932“ – гр. Кресна и доброволците на „Училище за природата“ с. Влахи от България и Франция.

Освен почистването, покрай трибуните ще бъдат засадени и фиданки явор, които един ден ще осигуряват приятна сянка на посетителите в района.  Фиданките са предоставени от Сдружение „Инициатива за младежко развитие“ – гр. Кресна.

„Училище за природата“ ще осигурят чували, ръкавици и домашно печени бисквитки за всички почистващи ентусиасти, Община Кресна ще извози чувалите и ще осигури инструментите за засаждане  на дръвчетата.

Pin It