Туроператор поема PСR тестовете за Гърция при поне 7 нощувки

Безплатни PСR тестове предлага един от най-големите родни туроператори. Причината е, че заради новото изискване на съседната страна за влизане през ГКПП Промахон само с отрицателен тест за коронавирус мнозина нашенци се замислиха дали да почиват това лято в гръцките курорти заради оскъпяването.

Още след като станаха ясни новите правила, потребители декларираха, че искат да анулират резервациите си, обясниха за “Труд“ представители на туристическия сектор, пожелали да останат анонимни.

В групите в социалните мрежи, посветени на ваканция в Гърция, също имаше десетки коментари, че заради скъпите тестове планираните почивки на съседното море ще бъдат отменени.

Затова и туроператорът е подписал договор с една от големите вериги лаборатории, правещи PCR тестове. За да се възползват от офертата за безплатни проби е необходимо клиентите на компанията да имат резервация за почивка с продължителност минимум 7 нощувки.

С ваучер за платена такава ваканция те могат да отидат в най-близкия клон на конкретната верига лаборатории и да си направят PCR тест, без да се налага да плащат от 130 лева до 180 лева на човек или пък да търсят съмишленици за групови пул тестове, така че сертификатът за това, че не са заразени с коронавирус да им излезе по 35-40 лева.

Офертата на туроператора за безплатен тест към резервираната ваканция е валидна, докато има изискване за предоставяне на отрицателен резултат на гръцката граница.

За изследването освен ваучера за пътуване трябва да се носи и документа за самоличност, с който ще бъде преминат гранично-пропусквателния пункт – лична карта или паспорт. И изрично да се напомни в лабораторията, че издаденият документ трябва да бъде изготвен на английски език.

В случай на положителен резултат от теста, който да попречи да се осъществи почивката в Гърция, от компанията ще издадат на своите клиенти документ за платената сума, с който да могат да отидат на мечтаната почивка в съседната държава в друг, избран от клиентите период.

Pin It