Благоевград бе домакин на турнир по футбол за момичета до 17 години

Благоевград бе домакин на турнир по футбол за момичета до 17 години

Двубойте се играха на терена в село Рилци. Общо 4 отбора участваха в турнира – Спортика, ЛП Суперспорт, НСА и Риал (Ковачевци).

Ето какво каза треньора на Спортика – Ради Креснички след края на турнира. “Първо регламента трябваше да бъде два полуфинални мача, като ние трябваше да играем с Риал, а ЛП Суперспорт и НСА да излъчат другият финалист. Но преди да започнем мачовете се събраха и решиха да играем всеки срещу всеки. След като свърши турнира, разбрахме, че между трите отбора се гледат преките двубои и така останахме на трето място от преките мачове между нас трите. Крайният победител се избра между преките двубои и головата разлика. Победихме Риал с 4:0, ЛП Суперспорт с 1:0 и загубихме с 2:0 от НСА. 5-6 момичета на 12-годишна възраст взеха участие. Основните футболистки бяха уморени, защото в събота играха мач с ЖФК Варна в Стара Загора. На 2 момичета това беше първи мач на голям терен”, коментира Креснички.

Организатор на турнира бе Българският футболен съюз. Екатерина Иванова получи купата за 3 място от Тодор Праматаров (Секретар на Аматьорската футболна лига).

Тази събота Спортика е домакин на ЛП Суперспорт от 15:30 часа. Все още не е решено дали мача ще се играе в село Рилци или на стадион “Христо Ботев”.

Pin It