Цветанов напуска парламента, остава зам.-председател на ГЕРБ

БГНЕС

Цветан Цветанов подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска парламента. Това съобщи той след среща с премиера Бойко Борисов в разгара на скандала с покупката на евтини апартаменти, предаде БНТ. Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще оглавява предизборния щаб на партията за евроизборите.

Срещата с премиера Бойко Борисов преди официалното изявление на Цветанов, се проведе тайно от медиите, извън парламента. Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че с Борисов са се прегърнали, след като е съобщил решението си, а отношенията им са изключително прагматични и искрени.

“До този момент чух много неща и искам да заявя категорично: Всичко, което съм правил, съм го правил ръководейки се от законността и това което да бъде изцяло в обществен интерес”, заяви в началото на изявлението си Цветанов.

“Откакто се занимавам с политика и съм взимал собствени решения, съм ги споделял с най-близките си хора, които са до мен и това съм направил и днес – да споделя решението си с премиера Борисов”, допълни още Цветанов. Винаги съм бил с лицето си, винаги съм бил с достойнството си и ще продължа да го правя, категоричен е Цветанов.Той заяви, че ГЕРБ ще се подготви достойно за предстоящите евроизбори, защото ЕНП е партията, която може да защити интересите на европейското семейство.

Цветанов каза още, че вече е ясно кой ще го замести на поста председател на ПГ на ГЕРБ, но това няма да бъде обявено в рамките на днешния ден.

Pin It