Цените на горивата у нас продължават да падат

От Българската петролна и газова асоциация коментираха, че накъде ще вървят цените на горивата на международните и родния пазар, ще стане ясно след четвъртък.

Очакванията са ОПЕК да ограничи квотите за добив на петрол, както беше заявено от Саудитска Арабия и Русия. У нас понижението на цените на горивата продължи и днес.

Според Българската петролна и газова асоциация, ако Организацията на страните-износителки на петрол реши да ограничи добива в четвъртък, цената на барел черно злато може да се покачи до 65 долара при 61 долара сега. Това ще се отрази и на цените в България. Въпреки това, не се очакват сериозни сътресения на пазарите, информира БНТ.

В България горивата продължиха да поевтиняват. Цената на един литър от най-масовия бензин А-95 падна до 2,05 лв., А-98 – до 2,30 лв. за литър, а дизелът – до 2,25 лв.. Промяна при метана няма и той се търгува за 1 лев и 42 стотинки.

Така цените на най-масовите горива у нас следват устойчива тенденция на понижение през последния един месец. От 3 ноември цените са се понижили с около и над 30 стотинки.

Понижението при А-95 е с 32 стотинки за литър, А-98 е с 33 стотинки по-евтин, а дизелът – с 16 стотинки. Това е осмото поредно понижение на цените в България за последния един месец.

Pin It

One Comment - Write a Comment

  1. Силно се надяваме с цените да не пада и така занеженото качество, че тези намаления ще ни излезнат скъпо.

Comments are closed.