Трима министри подадоха оставки заради трагедията край Своге

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Министрите Радев и Нанков дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет, на който заявиха, че тримата са депозирали оставките си и понасят политическата отговорност като ръководители на трите министерства, които имат отношение към трагичния инцидент в Своге, предаде БНТ. Министър Московски не присъства на брифинга, тъй като е в болничен.

Нанков заяви, че са хора с морал, затова понасят тази отговорност, която носят като ръководители на трите министерства, които имат касателство по трагичния инцидент. 

Радев заяви още, че са събрали всичко необходимо по случая и са го предали на следствие и прокуратура. “Така всичко да е на светло и всички да сте наясно какво се случва. Така постъпихме, мисля, че е правилно”, допълни Валентин Радев.

“Ние очевидно не сме организирали работата в министерствата, за да се случи този инцидент, който преля чашата. Трудно ще го обясним, единственият начин да го обясним от сега, преди органите да кажат кое е виновен – ние политическа отговорност казваме – ето ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставка”, каза още Радев.

Pin It