Три поколения футболисти от Полето и Брежани играха традиционен приятелски мач

Вече четири години, всеки път през юни, футболисти-ветерани от Полето и Брежани играят емоционален приятелски мач. В събота късен следобед бивши футболисти на отборите на Брежани и Полето, много фенове на футбола се събраха на стадиона в Полето за мача на ветераните. Идеята им е да си направят хубав спортен празник. И успяват. Тази година обаче и съдийското старание не успя да доведе мача до равен резултат, че да е още по-емоционална футболната среща. Брежани биха 3:2. Първият гол в мача бе на домакините от атака, след това Брежани изравнява от дузпа, отсвирен след единоборство. При равен резултат ветераните излезли на почивка. До 3:1 Брежани белязали още два гола през второто полувреме, Полето успели да покачат резултата до 2:3. „Яд ни е, че не можахме да изравним, за да е по-интересно с дузпите“, разказва кметът на Полето Иван Манчев, който влязъл в игра през второто полувреме. На терена бил и колегата му, кметът на Брежани Благой Стефанов. На терена и тази година в игра бе най-възрастният ветеран-футболист- вече 76-годишен. И не се отказва. Пръв даде заявка да го имат предвид и за догодина за мача.

Но резултатът всъщност не е важен. Идеята е друга: мачът е повод да се съберат, а пък после продължението след срещата е най-веселата част. Много задружно, наравно победители и победени, всеки, облякъл фланелката и влязъл в игра е дало 10 лева от сърце за празника след мача. И много фенове са бръкнали в джоба, да за съпричастни към общата веселба на площада.

Футболистите ветерани, още по шорти, веднага след мача, отишли на площада. Там бе продължението на хубавата традиция – приятелски мач на ветераните Брежани-Полето. Със скара, жива музика и много настроение…. Всичко до 2.10 след полунощ, когато телефонно обаждане на 112 прекратило всеобщата веселба. Цяла неделя в Полето шушукат и догатват кой е сърдития в селото, посякъл доброто настроение. Дали сърдита футболна съпруга или пропуснат в играта ветеран.
Pin It