Традициите са живи в Симитли! Слави си взе булка от Добринище с 40 верни другари, пременени в народни носии

„Тридесет души, верна дружина…“ както е в песните и старите предания, облечени във фолклорни носии застанаха редом до своя приятел Слави, за да го подкрепят в един от най-важните избори в живота му- изборът на булка, която да е негова спътница за цял живот. А тя е Яна!

Момиче, силно свързано с фолклора и притежател на едни от най-хубавите носии.в областта. Нейното желание било, ако се омъжва да дойдат 30 души,начело с нейния любим на крака,пред дома и. Така ,че всички да разберат, как се “мома с рода прощава”.

И те дойдоха: 40 левенти, пременени до един в нейната страст-фолклорни носии. Още в ранния следобед, влюбеният Слави посрещна приятелите си, облякоха красивите носии и с песен и музика потеглиха за Добринище,където нищо неподозиращата Яна живее и работи.

В празничната вечер, Слави и дружината я изненадаха на работното и място. Верните другари застанаха зад приятеля си ,докато той зададе съдбовния въпрос , а тя със сълзи на очи отговори „ДА“, омагьосана от любов.

Сред мъжката дружина ,като добри приятели на Слави,за да го подкрепят във важната вечер, бяха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет Симитли, Владимир Христов,пременени в носии. След заветното „ДА“, Яна въобще не се замисли и веднага сложи една от най- красивите носии от колекцията и. В унисон с дружината тя поведе хорото и купонът продължи до ранни зори.

Със сигурност Яна никога няма да забрави този паметен за нея ден. Емоциите, породени от голямата и любов и силната мъжка дружина,пристигнала, за да я вземе -като едно време. Прекрасен ритуал ,прекрасен спектакъл , сътвориха патриотично настроените млади хора от Симитли и Добринище,те показаха, че традициите са живи и ще продължават да съществуват. А докато е така ,България ще пребъде! Честито на Слави и Яна. Бъдете много щастливи и вечно влюбени.

Pin It