Топло и сухо време до края на септември

Астрономическата есен наближава, но в действителност типично есенно време не се вижда на хоризонта – в рамките на десетина-петнайсет дни.

Прогнозата от петък за есенни облаци претърпя промяна, захлаждане ще има,  но няма да е толкова сериозно и след него температурите отново ще се повишават.

И така, в края на тази седмица ще има известна промяна, но то няма да е чувствителна, температурите ще се понижат главно в събота, когато ще паднат с четири, пет градуса, но след това отново ще се повишат до стойности от 24 до 29 градуса, пише Дарик.

Какво показват синоптичните модели?

Над Източна Европа, през по голямата част от втората половина насептември, ще се разполагат центрове на високо налягане, а това винаги води до по-стабилно време, с повече слънце, по-малко облаци и по-малка възможност за валежи.

Ето защо в следващите дни, вероятността да видим дъждовни облаци е много малка и то главно в петък, над крайните западни и южни райони, след това, идващата събота и неделя ще бедат предимно слънчеви, но малко по-хладни. Особено съботния ден. Вятърът от север и североизток ще е по-силен и с него особено на севроизток и изотк ще нахлува по-хладен въздух и ще се усети първия есенн полъх.

Но няма да е задълго. Още в неделя, пък и през цялата следваща седмица времето ще е предимно слънчево и топло, с температури до 28, 29 градуса, в отделни райони дори до 30 градуса.

Вероятността за валежи е много малка почти до края на септември, моделите не показват активни атмосферни процеси в близост до старанта ни.В края на месеца е възможно да има влошаване на времето 28, 29 септември, но това е само тенденция.

Pin It

Публикувай мнение