„Толерантни всеки ден“ ще посети Благоевград за финално събитие

След редица събития през летните месеци, в началото на учебната година фондация „Вълшебен свят“ ще завърши кампанията си „Толерантни всеки ден“ с кръгла маса за младежи, пресконференция и картинг състезание в Благоевград. Инициативата се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта, както и със съдействието на Община Благоевград, корпоративни партньори и приятели на фондацията.

В рамките на тазгодишното издание на проекта инициаторите вече проведоха 4 демонстративни събития в София и Пазарджик с младежи от цялата страна, а посещението в Благоевград ще бъде първото подобно в двугодишната история на инициативата. Пресконференцията ще се проведе в събота, 12 октомври, от 11:00 часа, в сградата на Община Благоевград, а демонстративната и дискусионната част започва в 12:00 часа, като участието до запълване на квотата от 40 желаещи е безплатно за младежи от 15 до 29 години.

Една от основните цели на проекта, а и на фондация „Вълшебен свят“, е демонстрирането на социалноотговорно поведение и фокус върху превенцията на агресия и ограничаването на агресивните поведенчески модели сред младите хора. Част от проекта са не само демонстративните картинг състезания и дискусиите за толерантност, но и серия ведеоклипове, които споделят добрия пример. В каузата наскоро се включи и най-добрият ни мотоциклетист Мартин Чой, който сподели своите съвети към младежите в специално видеообръщение. 

Pin It