Тежка катастрофа на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Пет жертви на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 160 км в посока София. Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента, предаде БНР.

Петима са пострадалите. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на дете на две години и половина с травма на главата, има опасност за живота му.

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение. Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Продължават огледите на място, полицията има опасения, че под обърнатия тир може да има още жертви.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. „Оризово“ – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. „Войводино“.

Алтернативен обходен маршрут по АМ „Тракия“ в посока София от п.в. „Чирпан” – път I-8 – п.в. „Пловдив Изток“.

В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.

Pin It