Театралните звезди Албена Павлова и Емил Марков на сцената в Благоевград

Сливенският драматичен театър представя пиесата „Непоправимо“ в Благоевград


На 13 ноември 2019г. от 19:00ч. в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград гостува спектакълът „Непоправимо” от Щефан Фьогел. 

Бихте ли пожертвали част от себе си в името на любовта? Буквално!

Един мъж на прага на най-големият успех в кариерата си и една жена, която е същата кръвна група като него.Буквално!!

„Непоправимо“ е история за две приятелски семейства, които са на път да разберат има ли цена любовта и каква е тя. Възможно ли е отговорът на този въпрос да ги превърне от големи приятели с малки тайни, в малки приятели с големи тайни?

Австрийският автор Щефан Фьогел, е един от най-поставяните съвременни драматурзи в Европа. Самият той споделя: ,,Аз мисля, че всяка тема, към която човек се отнася сериозно, е много подходяща за това. Комедията като жанр позволява да бъдат преодолени всички табута.“

Пиесата „Непоправимо“ на Щефан Фьогел е  представена у нас за първи път в Сливенския драматичен театър. Оригиналното заглавие на творбата е „Бъбрекът“, писана е през 2017 година. Австриецът Щефан Фьогел е един от най-търсените в Европа немскоезични драматурзи.  Известен е с комедиите си, които вече са повече от 20. 50-годишният майстор на комедията, който всъщност е завършил информатика в Цюрих, работи за театъра отдавна – той е признат майстор и на живия диалог, и на психологическата характеристика, и на парадоксалните обрати.

Защо „Бъбрекът“ на Щефан Фьогел на сливенска сцена се преименува в „Непоправимо“? Режисьорското обяснение е, че второто заглавие изразява по-точно борбата между основните герои, които са две семейни двойки. „Блестящия текст на Фьогел разработва злободневни теми от живота, в който всички ценности се разпадат. „В истеричния свят, в който живеем – казва той – не си даваме сметка, че нараняваме другия. Генералният въпрос в пиесата е: способни ли сме да се жертваме един за друг? – Героите сме всички ние. Затова на сцената публиката ще види себе си. Щефан Фьогел се опитва да погледне на живота с намигане.”

Билети на касата на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград

Работно време: от понеделник до петък:

10:00 ч. – 14:00 ч.

15:00 ч. – 19:00 ч.

тел. 0879523729

Цени: 8, 10 лева 

Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 6лв. /за места на Балкон/

Pin It