Община Банско посрещна едни от най-талантливите танцьори на България

Перлата на Пирин за първи път бе домакин на Открит турнир по спортни танци. Най-добрите в този спорт си дадоха среща в града под Тодорка и се пребориха за Купа Банско’2012. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на Община Банско Георги Икономов.

Градоначалникът откри първите финали: „радвам се, че в началото на зимата даваме старт на толкова красиво събитие. Танцът не може да се изрази с думи, а просто трябва да се изтанцува”, пожела успех и остана до края, за да награди победителите.

Председателят на Българската Федерация по Спортни танци Петър Милчев връчи специален плакет на кмета Икономов в знак на благодарност към Oбщина Банско за оказаното съдействие и изрази надежда този турнир да се превърне в традиция.

Препълнената зала в хотел “Флоримонт” с голям интерес проследи танцовите изпълнения на участниците, които се бориха за призовите места.

Турнирът, който се проведе за първи път в историята на Българската Федерация по Спортни Танци постави началото на богатата Коледната програма на град Банско. В десет категории и осем възрастови групи премериха сили най-добрите и бяха оценени от най-титулуваните съдии на БФСТ.

Победителите в турнира получиха наградите си от кмета Георги Икономов, председателя на общинския съвет Владимир Колчагов и зам. кметовете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски.

Pin It