Такса „тротоарно право” ще бъде намалена за заведенията в центъра на Благоевград

Такса „Тротоарно право” ще бъде намалена за заведенията в централната градска част на Благоевград. Това решение взеха преди минути общинските съветници от Благоевград, които на днешната сесия разглеждат рекордния брой от 71 точки, предаде “Фокус”. Първоначалното предложение на Община Благоевград бе таксата да се намали за заведенията в центъра, но да се увеличи за тези в периферията. По предложение на общинския съветник Мария Гошева, която бе подкрепена от друг от нейните колеги – Радослав Тасков, предложението за повишаване на цените отпадна.

Припомняме, че подобна промяна поискаха собствениците на заведения при среща с общинското ръководство. Мотивът, който те изтъкнаха тогава е, че кризата, възникнала заради пандемията от Ковид – 19 им е нанесла много големи щети. „Борбата е за оцеляване”, твърдяха те. По-ниските цени ще важат до 31.12.2020 година.

По време на сесията бяха направени и промени в Наредбата за настаняване в общинските жилища. Така при критерия доход ще се взима предвид – една минимална работна заплата на член от семейството.

Pin It

Публикувай мнение