Съвети за избор на кухненско обзавеждане по поръчка

В случай, че сте решили да подмените настоящата кухня, кухненското обзавеждане, и сте решили да поръчате уникален вид кухня, т.е. кухни по поръчка, то трябва да вземете предвид някои важни неща. Неща, които, ако не се съобразите, могат да изиграят лоша шега във времето. Първото важно нещо, с което трябва да се съобразите – това е мястото, площта, т.е. кухненското помещение. Как е структурирано и какъв тип кухни позволява да се изградят и монтират в него. Добре знаете, че кухните биват с г-образна форма, п-образна форма, традиционни, или разчупени.Едва когато сте наясно с типа кухня, който желаете да имате във Вашият дом, можете да преминете към другите специфики.

Под други специфики имаме предвид следното: Цвят, тип материал, дизайн, модули, които ще обхваща кухнята, функционални механизми, осветление, таван и т.н. Сами виждате, че в този период, плануването играе основна роля пред самата експлоатация. Едва когато имате ориентировъчна визия, можете да се обърнете към фирма, предлагаща кухня по поръчка.

По-горе споменахме за някой важни параметри, но пропуснахме друго важно нещо, а именно – височината на самата кухня. Изключително важно е да се съобразите с Вашата височина, с височината на другите членове на семейството и да упоменете това на проектанта. Целта е да достигате всяка точка от кухнята с минимално усилие.

В процеса на търсене на кухня, все пак е добре е да посетите на място фирмите и да разгледате готовите мебели. Така ще добиете представа за тях и ще можете да ги изпробвате. Мивката също е изключително важна, съветваме Ви да обърнете специално внимание и на тази част от кухнята, тъй като доказано тя е сред най-използваемите. Тук е мястото да добавим, че височината и трябва отново да е съобразена с Вашият ръст.

Кухнята трябва да е красива, удобна, здрава, уютна, приветлива, да спомага за мирът и спокойствието на цялото семейство. Ако сте от дружелюбните семейства, които често имат приятели на гости, то тогава сами ще се уверите, че именно там ще прекарвате поне половината от времето през уикендите, например. Приготвяйки кафе, чай, закуска, обед и вечеря. Не бива да щадите средства и енергия, за да получите най-качествена и удобна кухня, кухня, за която винаги сте мечтали.

Без значение е, дали ще харесате ретро стил на кухня, или свръх модерна, то трябва да знаете, че Kuhnia.bg предлага висококачествени продукти, решения за всеки стил, при това на добри цени. Спокойно можете да заявите среща с дизайнер, който ще се съобрази с удобно за Вас време, ще направи детайлен оглед, ще вземе размери на стени, прозорци, на изводите за вода и аспирация, в случай на налични такива, както и ще направи детайлен анализ на бъдещата кухня. Дизайнерите, при първите срещи често обсъждат стила на проекта със своите клиенти и именно това ще се случи и със среща, в случай, че и Вие имате интерес от подобен тип проект.