Съвети за най-новите посетители на Благоевград

noshten-ulichen-boi
Любопитно четиво, предназначено предимно за първокурсниците – студенти на двата вуза, както и за тинейджърите, които за първи път се озовават в Благоевград

Тревожен факт се наблюдава през последните години в Благоевград. Един от най-красивите градове нощно време се превръща в арена на сбивания. Няма седмица, през която да няма побои, сдърпвания и разправии. Любопитен факт е, че през последните години все по-рядко благоевградчани се бият с местни. Повечето сбивания стават между групички, дошли от съседни села и градове. Въпросите тук са много, някой от които: “Проблемът в благоевградчаните ли е?” или пък “Не са ли виновни гостите на града, дошли пияни с цел провокация и предизвикване на побоища?”. Каквото и да предполагаме, фактите са налице. Равносметката: Ежеседмични посетители на МБАЛ Благоевград.

Наблюдавайки какво се случва през последните пет години можем спокойно да обобщим, че младежите търсят умишлено скандалите, провокирани от дълбоката агресия, съчетани с консумация на огромни количества алкохол и често наркотици. Как би се разрешил този проблем? Тези агресори трябва да спортуват, да правят нещо полезно. Законите? Да, законите определено не са налични – не и в Благоевград. Тук важат законите на джунглата, колкото и смешно да звучи това. Ако трябва да сме честни с Вас, читателите на Blagoevgrad.eu, то решение на проблема не виждаме. Песимистично, но факт. Нещо повече, виждаме увеличаване процента агресори. Не искаме да излизаме с позиция в защита на благоевградчани, но трябва да отчетем и фактът, че преди 10 години, например – Благоевград не бе никак гостоприемен град. Хора от околностите се страхуваха да посетят нощен областния център и да проявяват своеволия. Днес, през 2016 година, местните са повече от гостоприемни. Не така стоят нещата когато гости на града прекалят.

Ето и пет особено важни съвета към посетителите на нощни клубове и дискотеки в Благоевград:
1. Не закачайте приятелка на благоевградчанин!
2. Не псувайте благоевградчанин – няма да разберете колко лесно ще се озовете в местната болница.
3. Забавлявайте се и не дразнете хората около Вас – без причина никой няма да Ви нарани.
4. Бъдете приятелски настроени, а не темерути.
5. Старайте се вечерта да Ви завърши в легло на приятно изглеждаща студентка, а не районното.

Можем да изредим още много съвети, които биха помогнали да не проявявате агресия, но преди всичко – забавлявайте се! Радвайте се, съобразявайте се с околните и всичко ще бъде наред. В обобщение на написаното по-горе ще Ви кажем, че наистина благоевградчаните са добронамерени и отворени към хора от всеки един град, етнос, външен вид и пол. Много младежи не помнят какво беше положението преди десетилетие, когато ром не смееше да припари до главната търговска улица, да не говорим в дискотека или фитнес зала. Сега вече сами виждате, че това не е така. Смело можем да заявим, че в 80% от случаите причини за агресия, побои и злоуми са в гости на Благоевград – било то пияни чужденци, пияни гости от някое село или съседен град.

Pin It

2 Comments - Write a Comment

 1. Йордан илчев · Edit

  Публикувано от мен лично писано в соц.мрежа преди седмица !!!
  #БЛАГОЕВГРАД за Вас е пак .

  Това не е поредното гордо Блградско изказване с цел показвате на любов към родния град, а мое лично изледване и наблюдение базирано на срещи,разговори с различни по-възраст младежи и такива минали тази възраст момчета и момичета от всички части на родна България по-целия свят (предимно в щатите).

  А именно ще говора предимно за Мъжете или по-точно да станете такива. За жените мога да ви препоръчам МОИ хора от нежния пол,но в абзаца за спорт говорим общополово.
  Проучването е вид сравнение нивото на чупливост на нерви и издържане на моХабета тип ЧИВИЯ-дали държиш или лесно се давиш братЧЕД.

  Според моя МИЛОСТ всеки средно статистически пиклЬО около 11-12г. възраст трябва избере вид спорт по негов избор и трябва да мине през ръцете на треньори,като :
  – Йордан Янев – Лека атлетика,
  -Антон Дончев – Лека атлетика
  -Тодор Козлодеров – Таеклондо
  -Николай Хаджиев- Баскетбол
  -Георги Кайнакчиев- Баскетбол
  -Благой Ангелов- Баскетбол
  -Иво АТАНАСОВ -Баскетбол
  -Иван Петров “КЛЬОКО” – Футбол – Мир на праха му !
  -Иво Андонов -Футбол
  -Петър Михтарски – Футбол
  -Иван Парасков – Самбо
  – Ники Алескиев -Волейбол
  -Иван Милчев – Жиу-житцу -Самбо- ММА
  -Антон Гръчки – Гимнастика
  -Ханбал-Софка Арабаджиева
  -Иван Калибацев-Тенис
  -Йордан Цветанов Тенис
  -Ясен Неделчев – Бейзбол
  -Кирил Масларски -Бокс
  -Данела Лекина -Плуване
  …извинявам се,който съм пропуснал!

  Следващия етап в живота на подрастващите в Блгсити е нощтния живот,който започва някъде около 15г. възраст. На много родители няма да им хареса тази част,но аз не пиша да се харесам,а си казвам как си Е , без цензура.
  ТА да пораснеш как се вика треА да си се напиваш по квартири, в градската на цигарка със чипс и бира и след тва ако те пусне охраната на ГРАФИТИ или Дъ Фейс, да си Избухнеш качествено,ако не пийни още една бира отпред на чивия моабет и 2 часа дома оти така е уговорката за да те пуснат след две седмици пак.
  Също така треА да си аПнеш дежурния кютек на Бакало,КебапО или по рано ако ти се падне некоя дискотека , я зъбче,я нос, цицина ,синьо око и нощувка на Трамвая си е в кувертО на възмажаването.
  Да те вали бело брашно по кенефите си е газарийката майкаааа. :)

  Друго което препоръчвам на
  новодошлите у центъра на вселената е да си фанете местно гадже. Горноджумайките бате те са огън жени,отворени към живота,знаят да те накарат да тичаш по тех, знаят да ти влезнат под кожата и да те въртят на малкия си пръст .(Споменаването на пръст не е иронично).
  Там важи фразата : Жената,каза и аз реших.
  Този характер е близък до македонския, но стойките и чалъмите са на HIGH level.
  И да си знаете, че разведени Блградчанки нема,има само вдовици.

  След като минете тези основни етапи на около 23-24г. възраст ще ви омръзнало от нощтния живот и благодарение на 1вия етап, а именно спорта ще имате изградени навици , характер и ако сте издържали на нрава на Благоевградчанка сте готови за живота и да създадете здраво и стабилно семейство.

  За край да отбележа,че също така трябва да умеете да четете и тази карикатура, е тогава сте ИСТИНСКИ ПЕЧЕНИ МЪЖЕ.

  #EПАакоАЕ
  #ОТИшо
  #ЕПАнишоШО
  #ТОАпаТОА
  #ЕакоАЕ
  #ТИшо?ЕпаНИШОшо
  #Тишо?епаЯ.
  #шоТИстаа
  ##БЛГpowerallaroundtheworld

Comments are closed.