СУ Симитли изнесе открит урок онлайн

Първият открит урок във виртуална класна стая на тема „Опознавам своето тяло“ бе проведен днес от старши-учител в начален етап г-жа Петранка Ашминова с II„б“ клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли.

Дистанционно на открития урок присъстваха ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли – директорът на училището Таня Янкова, зам. директорът Йорданка Памуклийска и зам. директорът Борислав Дафков, Анета Марянска – старши експерт за обучението в начален етап към РУО Благоевград, директори на други училища, както и учители.

Урокът се проведе във виртуална класна стая, през платформата “Zoom”. За начало, часът започна с предговор – въпросник, с който г-жа Ашминова провери какво са научили учениците от миналия урок, след което продължиха с днешната тема. Учениците се запознаха с човешкото тяло. Решаваха задачи, гледаха кратко филмче по темата и завършиха с разяснения по предстоящата домашна работа.

Г-жа Ашминова е учител с дългогодишен професионален опит и през годините доказва своя професионализъм, с любовта, с която преподава на своите възпитаници и техните успехи на състезания и олимпиади. Тя получи висока оценка, както от ръковоството на училището, така и от старши експертът Анета Марянска.

„Възхитена съм от активността и работата на учителите в нашето училище, които с готовност, устрем и хъс работят дистанционно с учениците. Впечатлена съм и от самите ученици, които с голямо желание участват в уроците. В този труден период, всички заедно пишем нова глава в историята на образованието и пожелавам на всички колеги в страната успех в делото!“ – коментира директорът г-жа Таня Янкова.

Урокът получи висока оценка и това доказва, че учениците на СУ Симитли успешно учат в електронна среда.

Pin It

Публикувай мнение