Студенти от ЮЗУ дискутираха с изявени експерти възможностите за професионална реализация в дигиталната среда

„Защо сме тук и къде искаме да стигнем?“ – бе въпросът на модератора Радостин Валеов, който провокира младите хора на научно-практическия семинар „Дигитални умения за професионална реализация в сферата на комуникациите“, който се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Специалистът по разработване на дигитални стартъп проекти откри форума с мотивираща лекция към студентите от катедри „Връзки с обществеността“ и „Мениджмънт и маркетинг“ и с апел да ценят времето си, като надграждат знанията и усъвършенстват уменията си всеки миг. Валеов подчерта също значението на университетското образование в съчетание с практическата среда и насърчи бъдещите специалисти да творят и предизвикват себе си.

Експертът Славчо Панов очерта работното поле на SEO специалиста и запозна присъстващите със стратегически бизнес подходи за привличане и задържане вниманието на потребителите в дигиталната среда. Неговият колега Теодор Захариев продължи темата за креативността в творческия процес на комуникационните и маркетинговите специалисти. Той въведе аудиторията в тънкостите при използване на актуалните дигитални платформи. Момчил Марчев продължи дискусията с темата за комуникационните стратегии и синергията с маркетинговата фирмена политика. Фокус на дебата беше и необходимостта от изследвания за извеждане на работещи модели и прилагането им в практиката на дигиталния PR.

Семинарът завърши с очертаване на перспективите за ползотворно сътрудничество между представителите на науката и на практиката в полза на студентите.

Събитието бе организирано от катедра „Връзки с обществеността“, катедра „Мениджмънт и маркетинг“, със съдействието на Студентския съвет към ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Pin It