Строят лот 2 на АМ „Струма” от Дупница до Благоевград през пролетта

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров провериха хода на строителните дейности на Лот 1 от АМ „Струма” – в участъка от Долна Диканя до Дупница.

„Изключително съм доволен от напредъка по строителството на Лот 1 от АМ „Струма“, където вече е положен асфалт и предстои довършването на съоръженията по трасето”, каза премиерът Борисов. Министър Павлова допълни, че до края на годината ще бъде избран изпълнителят на лот 2 от АМ „Струма” – от Дупница до Благоевград, а през пролетта ще започне строителството на обекта.

Лот 1, лот 2 и лот 4 се очаква да бъдат завършени в настоящия програмен период на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. В момента се подготвя документацията за лот 3 – от Благоевград до Сандански. Той предстои да стартира през следващия програмен период 2014-2020 г., допълни министър Павлова.

Изпълнител на строителството на лот 1 е консорциумът „Главболгарстрой Инфраструктурно строителство”, „Пътстрой 92” и италианската компания „Импреса”. Стойността на договора за строителство е 58 534 000,00 лева. Строителният надзор на обекта се изпълнява от ДЗЗД „Инфраструктура магистрални пътища”. Стойността на договора за надзор е 269 400,00 лева.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Транспорт“, като 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на Европейския съюз, а 20% – от държавния бюджет.

Снимки: АПИ

Pin It