Стартира изграждането на изцяло нова ВиК мрежа на Стара Кресна

Днес бе даден старт на изграждането на изцяло новата ВиК мрежа на Стара Кресна. Жителите на селото, дало на Българската история Кресненската епопея от 1878 г., се събраха на площата, където в присъствието на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, председателят на общинскя съвет, г-жа Мая Божинова, заместник-кметове, кметският наместник на селото, г-н Павел Паскалев и архиерейския наместник на Санданска околия, прот. Георги Танчев, бе отслужен празничен водосвет.

Кметът Георгиев направи първата копка на новия водопровод и мощно разби бутилка шампанско в кофата на очакващия да започне работа багер.

След 70 години на очакване, жителите на Стара Кресна ще забравят за неволите с водата и още тази година ще се радват на своята нова придобивка.

Ремонтът на ВиК мрежата на Стара Кресна е реалност, благодарение на изготвения от община Кресна проект, който беше финансиран в края на миналата година от Министерски съвет. Целевите средства ще бъдат инвестирани изцяло в реконструкция на водопроводна мрежа, строителство на нов резервоар и асфалтиране в село Стара Кресна.