Спектакълът – събитие „Портретът на Дориан Грей” на благоевградска сцена днес

 

Днес от 19:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.
Първите 50 зрители, посетили касата ще имат възможност да закупят билетите си на специална цена – 15 лева.

Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната. Категоричната заявка от страна на театъра, за това какво предстои в най – голямата културна институция на югозапада, се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”, почти всеки месец.

„Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи в страната – Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а през октомври 2019 г. спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.
„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.
Блестящата игра на Севар Иванов в ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград и Община Гоце Делчев.

Билети на касата на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград
Работно време:
от понеделник до петък
10:00 ч. – 14:00 ч.
15:00 ч. – 19:00 ч.
тел. 0879523729

Pin It