Социалистите от Благоевград утвърдиха своите номинации за предеставители в Европейския парламент

Вчера в Регионален исторически музей Благоевград, БСП Благоевград проведе шесто заседание на 48-та Общинска конференция.

Официални гости на събитието бяха народните представители от ПГ „БСП за България“ – Елена Йончева, Тома Томов и Николай Бошкилов. Гости на социалистите в Благоевград бяха и зам.- председателят на Българската социалистическа партия- Деница Златева, както и Областният председател на БСП Благоевград- Валери Сарандев.

Доклад за актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи пред социалистите във връзка с предстоящите Европейски избори, представи председателят на БСП Благоевград- Любен Милев.

„Свидетели сме на исторически етап с крайно напрегната и противоречива международна и вътрешно – партийна обстановка. Страните членки на Европейския съюз, от създаването му до към настоящия момент никога на са били толкова различни в политиките си и във вижданията си по редица национални и общоевропейски  насоки за развитие и запазване на целостта на съюза. Европа като цяло е много далече от идеите и ценностите, който вдъхновяваха европейските граждани години наред. Водената политика в Европейския съюз, е много далеч от проблемите на обикновените хора, както в България, така и в останалите държави – членки. Европа, която беше символ на социалния прогрес в момента е доведена до бюджетни ограничения, дълбоки неравенства, облагодетелстване на богатите и очертаване на тъмно и неясно бъдеще за огромна част от гражданите.” – заяви пред делегатите Любен Милев.

Относно политическата обстановка в България той коментира, че Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори . Всичко това се случва с единствената цел отново да се манипулират предстоящите избори, да се опорочи вота на българския народ и същите да се задържат на власт.

 „Що за парламентаризъм е този, при който министър-председателят, а не депутатите, решават как да се държи основната парламентарна група? Що за парламентаризъм е този, при който се правят промени на променените законите, още преди да са влезли в сила, явно такъв в България липсва при сегашното управление, независимо от принципите заложени в най – висшия закон Конституцията.“- коментира председателят на БСП Благоевград Любен Милев.

След доклада на председателя на социалистите в Благоевград, делегатите на конференцията утвърдиха постъпилите номинации за представители в Европейския парламент от структурите на БСП в общината. Личностите получили най- много номинации са: Елена Йончева, Сергей Станишев, Деница Златева, Николай Бериевски, Петър Корумбашев, Крум Зарков, Георги Пирински и други.

Pin It