Слънцето ще се усмихва по-често през новата седмица

Валежите няма да спрат изцяло, ще има и гръмотевични бури, но слънцето ще се показва много по-често през следващите дни. Това показват средносрочните модели за времето, съобщава “Дарик”.

В събота и неделя времето ще е по-хубаво отколкото през последните дни, които изпратихме, но се запазва възможността, главно на изток и североизток за валежи и гръмотевични бури, главно следобед и главно в събота, отчасти и в неделя.

В неделя и понеделник времето ще бъде още по-топло време, с повече слънце, но късно следобед и през нощта срещу вторник на много места, главно над Северна България, ще има валежи, придружени от гръмотевици.

Във вторник и сряда времето ще е по-добро, по-топло и само на отделни места е възможно да превали.

В четвъртък и петък другата седмица, в следобедните часове ще има условия за валежи и гръмотевици. На 24 май в петък, за момента изглежда, че ще има условия за превалявания. Края на следващата седмица ще посрещнем с повече слънце, но от 27-28 май отново се очаква период на нестабилна атмосфера с валежи и гръмотевична дейност. През целия период се запазва опасността от локални градушки.

Pin It